DESINFECTIE VAN TOILETTEN | BELANGRIJKE SCHAKEL!

De algemenen stelregel voor het overdragen van Covid-19 na infectie is volgens het RIVM: “Als je 24 uur geen klachten (koorts, hoesten, verkoudheid) meer hebt, en het is een week nadat je ziek bent geworden, kun je in elk geval geen andere mensen meer besmetten."

Het is belangrijk om echter op te merken dat verschillende studies op dit moment op langere aanwezigheid van het Covid-19 virus in de darmen van de geïnfecteerde wijzen. Een studie van het Amsterdam UMC | AMC laat zien dat er na het verdwijnen van de virus uit keel en neus, nog geruime tijd het Covid-19 virus in de ontlasting van de testpersonen blijkt te zitten. 
De publicatie kunt u hier vinden: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/apt.16036

Wat betekent dit?
Wanneer iemand niet meer besmettelijk wordt geacht, bevat de ontlasting (en urine!) van die persoon, mogelijk nog weken lang, het Covid-19 virus, die overdraagbaar is aan anderen. Het is bekend dat toiletten een hoog risico hebben voor het overdragen van virussen en andere ziekmakers.
Deze kennis geeft extra zwaarte aan de belangrijkheid om (openbare) toiletten continu gedesinfecteerd te houden.

Zorg voor een gezonde omgeving voor uw gezin, werknemers, klanten en bezoekers. Schone en gedesinfecteerde toilet units draagt daar zeker aan bij.
Exinfect is de partner voor het realiseren van gezonde gebouwen en het minimaliseren van risico’s met betrekking tot contaminatie met virussen. 

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Team Exinfect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *