Geplaatst op Geef een reactie

Wij zijn Exinfect

Welkom! Wij zijn

Met een kundig en gemotiveerd team zetten we ons in om onze klanten op de best mogelijke manier te bedienen in de strijd tegen virussen, ziekmakers en zeer ernstige vervuiling.
In al onze bedrijfsprocessen rusten onze beslissingen op de volgende 3 pijlers:

  • Veilig
  • Gezond
  • Milieuvriendelijk

Dit betekent dat we uitermate geïnteresseerd zijn in innovatie werkmethoden, materialen, producten en grondstoffen.
In sommige gevallen moeten we hiervoor naar de tekentafel of we schakelen experts in die ons helpen tot de beste realisatie te komen van onze ideeën. Hierdoor zijn we vrij flexibel in de oplossingen die we bieden. We bieden niet alleen aan wat we al op de planken hebben liggen, maar luisteren ook graag naar wat u zoekt en gaan precies dat proberen te realiseren.

Dus… in alle nederigheid, Exinfect is misschien wel de beste partner voor een veilige gedesinfecteerde en schone werk- en woonomgeving.

wilt u meer weten over:
– hoe automatische desinfectie voor u inzetbaar is?
– hoe het gebruik van chemicaliën in de schoonmaak te reduceren?
– hoe exinfect extreme vervuiling en olievlekken verwijderd?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Team Exinfect

Geplaatst op Geef een reactie

Prijsverhogingen per januari 2023

Geplaatst op Geef een reactie

Oplossingen Verdunning Tool

Lastig!
Vindt je het ook lastig om een oplossing met een bepaald percentage werkzame stof te verdunnen tot een lagere percentage? Een verdunning van 50% zal wel lukken. Maar soms is het nodig om van 15% naar 8,2% te gaan, dan wordt het al iets lastiger.

 De Formule

Natuurlijk bestaat er een formule om de juiste verhouding te vinden:

van 15% naar 8,2%

15% = 15 delen van 100 = Startoplossing
Je wilt 8,2% = 8,2 delen van de 100 = Eindoplossing
8,2/15 = 0,546%
Dus van de (nieuwe) 100 moet 55% 15% zijn

Als er 1 liter aangemaakt moet worden is dit nog te overzien… maar als het 7,3 liter moet worden, wordt het minder leuk. 

 Oplossingen Verdunning Tool

Het is voor ons niet vreemd om vragen te krijgen over hoe een product te verdunnen en hoe van 12,5% te komen tot een oplossing die maar 10 mg/l of een bepaald hoeveelheid ppm werkzame stof bevat.
We hebben een simpele maar zeer handige Tool hiervoor bedacht. De Tool geeft de volgende gegevens weer:
> % | gr/l | mg/l | ppm | l | ml <

De Tool vraagt om 3 gegevens op te voeren en al het andere wordt automatisch berekent:
1) Percentage Start/Basisproduct
2) Gewenst percentage / Gebruiksoplossing
3) Gewenst hoeveelheid Gebruiksoplossing (Hoeveelheid aan te maken liters)

De Tool is voor iedereen vrij te gebruiken. Vindt je het zelf handig? Deel het op je kanalen zodat anderen het ook kunnen gebruiken. Waarderen wij!

Hou er rekening mee dat je zelf wel verantwoordelijk bent en blijft als je deze tool besluit te gebruiken. Bij vloeistoffen met een afwijkend soortelijk gewicht (veel zwaarder dan water) zoals fosforzuur en zwavelzuur, zal de gr/l, mg/l en ppm niet meer correct weergegeven worden (disclaimertje!). Het benodigd hoeveelheid (ml / l) zal wel de correcte waarde aangeven.





Geplaatst op Geef een reactie

Meten is weten

meten is weten

METEN IS WETEN!

Is iets schoon omdat het er niet vuil uitziet?
In een tijd dat virussen, schimmels en resistente bacteriën gedegen vijanden blijken te zijn, weten we wel beter.
Niet alles wat schoon lijkt, blijkt werkelijk schoon te zijn… Het kan zelfs zo vervuild zijn dat we er ernstig ziek van kunnen worden en in het slechtste geval kunnen overlijden.

Hoe weet je dan of iets schoon genoeg is, als je het niet met je ogen kan onderscheiden? Het antwoord is: “METEN IS WETEN!”.

Exinfect helpt met het meten!
We meten met een ATP Luminometer de RLU-waarde. Een mondvol om te zeggen dat we de aanwezigheid van levende microbiologische organismen kunnen detecteren en kunnen uitdrukken in een waarde.

Deze waardes kunnen inzicht geven in de effectiviteit van uw reiniging of desinfectie. Het helpt bij het implementeren, handhaven en controleren van een bepaald standaard. Maar belangrijker nog, het helpt in het bieden van een veilige omgeving voor medewerkers, bezoekers en klanten.

Wilt u een controle metingen doen met betrekking tot uw schoonmaak? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.
Wilt u liever in eigen beheer de metingen doen? Dat kan! De ATP Detector is in onze webshop te koop.

atp detector

Team Exinfect

Geplaatst op Geef een reactie

ABC van mondmaskers

ABC VAN MONDMASKERS | WAT WEL EN WAT NIET

Er is een uitvoerige discussie gevoerd over de effectiviteit van mondmaskers tegen Covid-19.  Aangezien verspreiding van het virus via Aerosolen als grootste gevaar wordt gezien, is het mondkapje inmiddels ingeburgerd en bijna niet meer weg te denken. De mondmasker heeft weinig waarde wanneer het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Juist gebruik is in alle gevallen gecombineerd met een afstand van 1,5 meter afstand, van een ander persoon uit een verschillend huishouden, houdend. Hierbij enkele geheugensteuntjes over het juiste gebruik van mondkapjes:

Welke maskers

WEL

Masker past goed aan de zijkant van het gezicht, zonder openingen

Masker heeft een neusklem om ontsnapping van lucht tegen te gaan

Complete bedekking van je neus en mond

2 of meer lagen, makkelijk om doorheen te ademen, ook bij wasbare mondkapjes

NIET

Masker met ventiel

Masker waar moeilijk doorheen te ademen is, bijvoorbeeld vinyl of met afdekkende bedrukking

Alleen een “faceshield” is niet afdoende

Hoe niet je masker te dragen

Onder je neus

Over je voorhoofd

over je kin

Om je nek

Alleen over je neus

hangend aan je oor

Kinderen

VERPLICHT VANAF 13 JAAR

Zorg dat de masker een passende maat voor kinderen heeft

NIET VOOR KINDEREN JONGER DAN 2 JAAR

Geen masker voor baby en peuter

Hoe om te gaan met je mondkapje

MAXIMAAL 3 UUR DRAGEN

Draag een masker voor maximaal 3 uur en korter als het ademen moeilijker wordt

IN PRULLENBAK WEGGOOIEN

Mondkapjes zijn niet goed voor het milieu en zorgen voor verstopping van het riool, gooi ze alleen weg in prullenbakken

Hoe je masker af te zetten

Haal voorzichtig het masker af, door de banden van elastiek van de oren af te halen

Raak alleen de banden aan en niet het masker zelf

Vouw de buitenhoeken naar elkaar toe

Was direct na het afdoen de handen grondig

Deze info heeft een algemeen karakter en is een combinatie van gegevens van de website van de Rijksoverheid en de website van de Amerikaanse staat Rhode Island. Voor de actuele norm kunt u de gegevens van het RIVM aanhouden.

Team Exinfect

Geplaatst op Geef een reactie

Schimmel in uw woning

SCHIMMEL IN JE WONING, WAT NU?

Naast dat schimmel op uw muur of plafond erg lelijk is en er zeer onverzorgd uitziet, kan het ook vervelende gezondheidsklachten veroorzaken. In dit artikel leggen we uit wat schimmel precies is, waarom het vaak blijft terugkomen en natuurlijk wat er tegen gedaan kan worden.

Wat is schimmel?
Schimmels of zwammen zijn Fungi, een levensvorm die één- of meercellig kan zijn. Schimmel (paddenstoelen) is geen plantaardig levensvorm, wat vaak wel wordt gedacht. De meeste schimmels hebben een belangrijke rol in de afbraak van dood plantaardig en dierlijk materiaal. Er zijn schimmels die niet schadelijk en gunstig is voor de mens en soms zelf dient als voedsel. In dit artikel belichten we specifieker de ongezonde schimmel die in vochtige gebouwen kan ontstaan. Kenmerkend aan schimmel is dat het goed gedijt in een specifiek spectrum van luchtvochtigheid en temperatuur.  Voor de meeste schimmels zijn temperaturen tussen 4 en 40 ˚C en een relatief vochtgehalte in de lucht van 70 tot 100% optimaal. Hoe vochtiger de lucht of het materiaal, hoe sneller de meeste schimmels groeien. In de meeste gevallen is schimmel zichtbaar op plafonds en muren van ruimtes die te vochtig zijn, als donkere vlekken. Maar schimmel kan ook aanwezig zijn op plaatsen waar het niet zichtbaar is, zoals achter behang, in de spouwmuur, op isolatiemateriaal of in kruipruimtes van woningen. 

Wat is het effect van schimmel in je woning?
Eén ding is zeker! Wanneer u schimmel in de woning heeft, betekent dit dat op die plaatsen de woning (muur/plafond/vloer) te vochtig is. De ideale relatieve luchtvochtigheid in een woning bij 20˚C ligt tussen de 30-70%. Ligt de relatieve luchtvochtigheid daarboven dan spreken we van een vochtige woning. Wanneer we schimmel in de woning zien, dan weten we dat de relatieve luchtvochtigheid tegen de 70% is of daar boven. Een te vochtige binnenklimaat zorgt voor hogere stookkosten, omdat het meer energie kost om vochtige lucht te verwarmen dan drogere lucht. Schimmel verhoogt ook de onderhoudskosten van de woning, door vaker te moeten verven of stucwerk/behang te moeten vervangen. Ook is er vaak een muffe geur aanwezig in een woning met schimmel.
Naast deze cosmetische onhebbelijkheden is er ook een belangrijk schadelijke effect op de gezondheid. Schimmels planten zich voort door minuscule kleine sporen los te laten, die in de lucht kunnen blijven zweven. Deze sporen kunnen verschillende (allergische) gezondheidsklachten geven, vooral aan kinderen en mensen met klachten aan long en luchtwegen. (We merken op dat een te droge lucht in de woning ook voor gezondheidsproblemen kan zorgen)

Waarom helpt reinigen meestal alleen tijdelijk?
De schimmelsporen zijn goed beschermde “capsules”, die zelfs eeuwen kunnen sluimeren totdat de gunstige situatie ontstaat om te kunnen bevruchten en uit te groeien. De bescherming is zo goed dat het enigszins beschermt is tegen chemicaliën en de sporen zelfs een zekere mate van resistentie kan verkrijgen. Er is dus een grote kans dat bij het schoonmaken met een reinigingsmiddel er altijd schimmelsporen zullen overleven, wachtend op de gunstige situatie om weer actief te worden. Daarom moet de reiniging secuur, systematisch en met de juiste middelen gebeuren.

Wat is de oplossing?
Hoewel reiniging natuurlijk de eerste stap vormt, is verlaging van het vochtgehalte naar 55% de manier om van schimmel af te komen en een gezonde binnenklimaat te realiseren. Dit kan gedaan worden door:
> Goede en voldoende ventilatie
> Aanpassing bewonersgedrag (een huishouden geeft gemiddeld 10L vocht, per etmaal, af aan de lucht in de woning)
> Repareren van lekkende leidingen of condensvorming
> Waterdichte gevel en dak
> Geen optrekkend vocht in de gevel en vloeren
> Droge kelders en kruipruimtes

Richtlijnen luchtverversing
> Verblijfruimtes 0,9 dm³/s per m² > 3,24 m³/h per m² > met een minimale waarde van 25 m³/h
> Toiletruimtes 7 dm³/s > 25,2 m³/h
> Badruimtes 14 dm³/s > 50,4 m³/h
> Verblijfsruimte met kooktoestel 21 dm³/s > 75,6 m³/h

Als periodiek onderhoud om schimmel weg te houden kan een milieuvriendelijk middel als zuiveringszout en/of schoonmaakazijn oplossing gebruikt worden. Dit is veel beter voor de natuur en uw gezondheid dan extreem chemische en gevaarlijke middelen. LET OP! Ook schoonmaakazijn kan prikkelend zijn voor de ogen en de luchtwegen. Zorg voor voldoende ventilatie door ramen en deuren open te zetten.
Wanneer de schimmel/zwam echter langdurig de kans heeft gehad om zich te nestelen in de ondergrond, dan is een meer professionele aanpak gewenst (of zelfs noodzakelijk). 

Exinfect repareert lekkages, reinigt, herstelt, doet waar nodig onderzoek, voert metingen uit en doet aanpassingen aan de woning, zowel binnen als buiten.
Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Team Exinfect

Geplaatst op Geef een reactie

Desinfectie van toiletten | Belangrijke schakel!

DESINFECTIE VAN TOILETTEN | BELANGRIJKE SCHAKEL!

De algemenen stelregel voor het overdragen van Covid-19 na infectie is volgens het RIVM: “Als je 24 uur geen klachten (koorts, hoesten, verkoudheid) meer hebt, en het is een week nadat je ziek bent geworden, kun je in elk geval geen andere mensen meer besmetten.”

Het is belangrijk om echter op te merken dat verschillende studies op dit moment op langere aanwezigheid van het Covid-19 virus in de darmen van de geïnfecteerde wijzen. Een studie van het Amsterdam UMC | AMC laat zien dat er na het verdwijnen van de virus uit keel en neus, nog geruime tijd het Covid-19 virus in de ontlasting van de testpersonen blijkt te zitten. 
De publicatie kunt u hier vinden: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/apt.16036

Wat betekent dit?
Wanneer iemand niet meer besmettelijk wordt geacht, bevat de ontlasting (en urine!) van die persoon, mogelijk nog weken lang, het Covid-19 virus, die overdraagbaar is aan anderen. Het is bekend dat toiletten een hoog risico hebben voor het overdragen van virussen en andere ziekmakers.
Deze kennis geeft extra zwaarte aan de belangrijkheid om (openbare) toiletten continu gedesinfecteerd te houden.

Zorg voor een gezonde omgeving voor uw gezin, werknemers, klanten en bezoekers. Schone en gedesinfecteerde toilet units draagt daar zeker aan bij.
Exinfect is de partner voor het realiseren van gezonde gebouwen en het minimaliseren van risico’s met betrekking tot contaminatie met virussen. 

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Team Exinfect

Geplaatst op Geef een reactie

Samen sterk | Deel uw gedachten en kennis

SAMEN STERK | DEEL UW KENNIS EN GEDACHTEN

Wie heeft de wijsheid in pacht?
Een mooie gezegde om ons eraan te herinneren dat er veel meer kennis te vergaren is buiten onze eigen bubbel. Zeker in tijden waar we te maken krijgen met nieuwe leefomstandigheden en situaties die geen precedent hebben. Daarom nodigen we u uit om uw kennis, gedachten en mening met ons te delen. Uw artikel wordt onder uw eigen naam op onze pagina geplaatst en op onze social media kanalen gedeeld.
Het doel is om met elkaar een constructief gesprek aan te gaan. Iedereen mag artikelen insturen en ons team zal die beoordelen aan, onder andere, de hieronder vermelde criteria en een publicatie beslissing nemen.

Waar moet uw artikel aan voldoen?

  • Maximaal 5000 tekens
  • Artikel moet schoonmaak en desinfectie gerelateerd zijn, gerelateerde nieuwe ontwikkelingen en de effecten daarvan op de maatschappij en bedrijven.
  • Negatief mag benoemd worden, maar artikel moet constructief zijn
  • Wanneer u een feitelijke bewering doet, zorg dan dat u de feiten gecontroleerd heeft
  • Hou het netjes; geen discriminerend, opruiend en obscene gedachten

Schroom niet om uw mening met ons te delen, we kijken ernaar uit…!

Team Exinfect

Geplaatst op Geef een reactie

Reinigen vs Desinfectie

REINIGEN VS DESINFECTIE

Als iets schoongemaakt is ziet het er verzorgd uit en dit geeft ons over het algemeen een veiliger gevoel met betrekking tot onze gezondheid. Ook verbinden we bijvoorbeeld makkelijk de kwaliteit van een restaurant aan de optische reinheid ervan. En dat is maar goed ook, omdat vuil vanzelfsprekend niet goed is. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat als iets er schoon uit ziet, het niet betekent dat er geen ziekmakers op kunnen zitten.
In dit artikel benoemen we daarom kort de definities van Reinigen (schoonmaken) en Desinfectie.

Reinigen
Het grondig verwijderen van vervuiling met bijvoorbeeld water, borstels en schoonmaakmiddelen. Er is ook droge schoonmaak zoals het stofzuigen en afstoffen. Het doel is om ervoor te zorgen dat er geen voedingsbodem of uitnodigende omgeving voor pathogenen (ziekmakers) zal ontstaan. Hoewel het reinigen er zeker toe kan bijdragen aan het verminderen van pathogenen, blijft het een oppervlakkig middel en worden pathogenen niet volledig geëlimineerd. Enkele schoonmaakmiddelen die in het reinigingsproces gebruikt worden:
– Afwasmiddel
– Oppervlaktereinigers
– Glasreinigers

Desinfectie
Om van desinfectie te kunnen spreken moet er een eliminatie plaatsvinden van 99,9%  van pathogenen. Om desinfectie te realiseren is het wel nodig dat het oppervlak schoon en gereinigd is. Het desinfecterend medium moet overal goed bij kunnen om zo pathogenen te elimineren, bij veel aanwezige vervuiling is dit niet goed mogelijk. Waar reinigen zich afspeelt op het niveau van zichtbaar vuil, neutraliseert de desinfectie virussen, bacteriën, schimmel en sporen. Enkele desinfectiemethoden zijn:
– Chloor / Hypochloriet
– Ozon
– UVC-licht
– Waterstofperoxide
– Alcohol
– Plasma

Naast reinigen en desinfectie bestaat ook nog de mogelijkheid tot steriliseren. Bij steriliseren kan gegarandeerd worden dat 100% van alle pathogenen geëlimineerd zijn. Dit is noodzakelijk om bijvoorbeeld chirurgisch gereedschap gereed te maken voor een volgende gebruiksronde.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Team Exinfect